Ilość domen Standard: 11456, Ilość domen GOLD: 1061, Ilość adresów IP: 1391
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Dostaje monity o braku linków, a linki są ?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum statlink.pl Strona Główna -> Funkcjonalność systemu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grasss

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 10:44 am    Temat postu: Dostaje monity o braku linków, a linki są ? Odpowiedz z cytatem

Tak jak w temacie, od kilku dni dostawałem monity o braku linków na jednej z moich stron, sprawdzałem na bierząco i było wszystko OK, uznałem to za nieważne. Dzisiaj w nocy domena została usunięta, proszę o sprawdzenie i przywrócenie domeny do panelu http://iceone.pl
arek

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może emitowałeś tylko linki z/bez opisu? Ja miałem taki właśnie problem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Leon

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierwsza sprawa - nie powinieneś ignorować powiadomień ponieważ sam widzisz jak to się kończy, zwłaszcza gdy przychodzi drugie powiadomienie i deaktywuje Ci Stronę, mi by się zapaliła czerwona lampka taki jest cel deaktywowania Strony - alarm.

Jeżeli chodzi o Twój konkretny przypadek, Strona została warunkowo przywrócona ale problem na niej wciąż występuje więc należy go rozwiązać ponieważ inaczej wrócimy do punktu wyjścia. Niestety Linki wraz z Punktami zostały utracone trzeba reputację Strony budować na nowo.

Rozwiązanie Twojego problemu znajdziesz tu: http://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?p=2539#2539

Arek: problem o którym piszesz również jest bardzo częstą przyczyną komunikatów o braku Linków a czasem deaktywowania a nawet usunięcia, na to również trzeba zwracać uwagę:
http://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?t=533
zarix

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 1:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ten sam problem. Od kilku dni dostaję powiadomienia o braku linków po czym sprawdzam i na stronie linki są. Dzieje się to nawet na stronach będących w systemie od kilku miesięcy na których nic nie było zmieniane i wcześniej żadnych problemów nie było.
Dodam, że wszystko zrobione jest według instrukcji instalacji. Nie mam też żadnych pluginów antyspamowych itp.
Zainstalowany skrypt statlinka jest wersją obsługującą oba typy linków.
Dzisiaj system usunął mi kilka stron i nie mam pojęcia dlaczego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arek

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leon, a czy jak strona dwa razy się już deaktywowała (przepraszam, ale po prostu nie wiedzialem o tym, że muszą być emitowane oba rodzaje), to przy następnym problemie zostanie już usunięta?

To usuwanie jest bardzo groźne... pal licho jak usuniecie jakąś subdomenę z setką linków. Ale co z domenami z 5000 linków? To dramat dla właściciela strony, który na wiele tygodni pozbawiany jest X tysięcy punktów.

Może chociaż jakiś okres karencji, bez usuwania?
Powrót do góry
Leon

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak okres karencji jest przewidziany, dlatego jest najpierw powiadomienie, następnie powiadomienie z deaktywacją a dopiero usunięcie. Dziś troszeczkę zwiększyłem ilość flag potrzebnych do uzunięcia byśmy mogli z zrobić porządek w zasobach, dotyczny to wszystkich Użytkowników. Algorytm został poprawiony jeżeli chodzi o sprawdzanie poprawności Waszych Stron dlatego będzie teraz więcej powiadomień i należałoby włożyć odrobinę wysiłku by poprawić Strony.
arek

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam tylko nadzieję, że te ostrzeżenia się zerują po jakimś czasie, bo bardzo bym się zawiódł gdyby teraz przy jakimś problemie (ewentualnym) ta strona została usunięta (generuje mi 25% wszystkich moich punktów).
Powrót do góry
Leon

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W woli wyczerpania tematu dopowiem, że Częstym problemem z brakiem Linków jest tez:

1. Zastosowanie nagłówka Location do przekierowywania Stron/podstron - to jest niedozwolone, nieobsługiwane przez Statlink (do przyjaznych adresów url stosuje się RewriteRule z rewrite mod a nie nagłówek Location co dotyczy m.in. skryptów joomla)
2. Umieszczanie Linków poza tagami <html></html> lub brak któregoś z tych tagów.
grasss

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 3:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurcze od pół roku nic nie było robione na stronie oprócz dodawania artykułów, a tu nagle wyskoczył ten brak linków. Behavior-a orasz nic podobnego nie mam. Aktualnie w systemie mam kilka linków a na stronach brak.
Leon

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grass odpisałem Ci już, że masz skrypt behavior. Sprawdziłem, należy go wyłączyć.

Do tej pory przez pół roku nie było to sprawdzane ale teraz musi być ponieważ nie możemy przez to weryfikować czy ktoś nas nie oszukuje. To dla dobra wszystkich, jak ktoś nas oszukuje to oszukuje nas wszystkich.
grasss

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 3:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Leon dzięki. Sprawdziłem jeszcze raz i rzeczywiście jest, teraz powinno być OK, wyłączony, przy okazji skoro straciłem i tak linki to czy da rady sprostować kategorie tej strony na "technika" i dorzucić z jedną gwiazdkę.
umek

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie , również otrzymałem wiadomość z ostrzeżeniem , mam wielką prośbę do adminów o sprawdzenie z czym może być problem na mojej stronie ID Użytkownika: 1189 , jedyne co znalazłem i już poprawiłem to brak znacznika zamykającego </html>
Z góry dziękuje za odpowiedź , nie chciałbym zostać usunięty bo szefostwo zrobi to samo ze mną Shocked
Powrót do góry
cinoslaw

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, prosiłbym o sprawdzenie stron o ID :
3745
20241

Żadna z podanych przyczyn nie odnośni się do tych stron, wydaje się wszystko w porządku.

Powiadomienia odnośnie pierwszej mam od niedawna,
natomiast odnośnie drugiej to sprawa dłuższa, tracę za nią punkty co pewien czas :/

W obydwóch przypadkach nie wiem co może być przyczyną Sad
Powrót do góry
Leon

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 1:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

umek napisał:
Witam serdecznie , również otrzymałem wiadomość z ostrzeżeniem , mam wielką prośbę do adminów o sprawdzenie z czym może być problem na mojej stronie ID Użytkownika: 1189 , jedyne co znalazłem i już poprawiłem to brak znacznika zamykającego </html>
Z góry dziękuje za odpowiedź , nie chciałbym zostać usunięty bo szefostwo zrobi to samo ze mną Shocked

Hej, już wszystko jest ok ze Stronką, problemem był brak tagu html, możesz spać spokojnie.

cinoslaw napisał:
Witam, prosiłbym o sprawdzenie stron o ID :
3745
20241

W obydwóch przypadkach nie wiem co może być przyczyną Sad

W pierwszej Stronie nie masz tagu zamykającego dokument </html>

W przypadku drugiej Stronki korzystasz z opcji rozdzielania Linków zwykłych od Linków z tekstem, jednak po rozdzieleniu wyświetlasz tylko jeden typ a powinieneś wyświetlać obydwa. W instrukcji można przeczytac:

Cytat:
Pamiętaj!! Sumarycznie na każdej podstronie muszą znaleźć się obydwa typy Linków Statlink zarówno zwykłe jak i z tekstem. Opcja rozdzielenia służy rozdzieleniu tych Linków tak by można było je emitować oddzielnie w różnych miejscach na podstronie ale w sumie na podstronie zawsze należy emitować obydwa typy Linków. Funkcja nie została stworzona żeby można było wybrać tylko jeden typ. Jeżeli na podstronie będzie zaimplementowany tylko jeden z wymienionych typów Linków, Strona będzie generowała błędy, a ostatecznie może zostać usunięta z systemu.

cinoslaw

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 2:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uuuu, głupia sprawa, nie wiem jak to się stało że taki tag zginął ... no a z tą emisją to myślałem o czymś innym ale już teraz rozumiem, przepraszam za zawracanie tyłka i dziękuję za odpowiedź, biorę się za poprawianie Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum statlink.pl Strona Główna -> Funkcjonalność systemu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: