| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Leon
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 7:33 pm Temat postu: Autopromocja |
|
|
Witam, przymierzamy się do wdrożenia pomysłu Autopromocji, którą zaproponował Użytkownik kobol, chciałbym poznać opinię Użytkowników w jakim wymiarze Linków taka autopromocja powinna być realizowana, od czego ten wymiar powinien być uzależniony dla danej Strony oraz na jakie frazy powinno odbywać się linkowanie (raczej chcielibyśmy uciec od ręcznego definiowania tagów przez użytkowników, może linkować na anchory używane w systemie) ?
Kwestia pochodzi z wątku: http://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?p=522#522 _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gonz0
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 8:24 pm Temat postu: |
|
|
nie dogodzisz jeśli ktoś będzie chciał podlinkowac na swoj anchor. chyba że system sam rozpoznawałby że dodana strona w kategorii Biznes o kredyty - amoze ktos chcę pożyczka gorówkowa ... w jaki sposób chcesz prooponować frazy - słownikowo ? _________________ gonz0
Dobry katalog stron |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 8:54 pm Temat postu: |
|
|
myślałem, żeby system wybierał losowo sposród anchorów Linków dodanych do tej kategorii. Myślę, że najważniejsze jest tu samo podlinkowanie, a jeżeli jeszcze fraza się pokryje komuś z anchorem to dodatkowy plus. _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pzcjnr
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 1:02 pm Temat postu: |
|
|
| Zawsze można trochę to połączyć, tzn autor podczas dodawania strony ma możliwość podania kilka anchorów związanych z jego stroną, które uważa za najodpowiedniejsze, resztę niech dopełnia system na podstawie kategorii w jakiej jest strona linkując anchorami z systemu z tej kategorii. Najważniejsze by autopromocja spełniała swoją rolę czyli wzmacniała strony w systemie. Myślę, że najlepiej by było by autopromocja była wbudowana w system tak, że automatycznie przy wyliczaniu pkt za stronę pewny % był od razu odejmowany i przeznaczany na autopromocje i liczba punktów za stronę była od razu liczbą po odjęciu tych procentów na autopromocje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kobol
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc jak proponowałem tą zmianę to raczej w kategorii swl-fiction a tu proszę miła niespodzianka, ktoś to rozważył
Jak dla mnie to myślę, że autor powinien zaproponować swoje anchory. W końcu jeśli robię dobrą stronkę pod swoje hasła to co w tym złego, że zostanie podlinkowana na moje hasła. Oczywiście moderator przy przeglądaniu mógłby zdecydować czy propozycje są ok czy nie. Dodatkowo część linków powinna być losowa. Można by np. algorytmem wybierać je z title, albo rzeczywiści brać je z linków, które pojawiają się w danej kategorii... Tutaj jednak kwestia szerokości kategorii - przykładowo zdrowie, medycyna dieta - głupio dostać linki reklamujące tabletki na hemoroidy na stronę o dietach itp. Trzeba by zrobić jakieś dokładniejsze podkategorie tak jak ktoś również proponował.
IMHO jednak żaden system nie dobierze lepiej anchorów niż człowiek a lepiej żeby anchory były tematyczne dla danej strony, bo to bardziej naturalne. Ja chętnie zaproponuje np. 20 fraz dla każdej stronki, bo to postrzegam jako plus dla mnie.
Podlinkowanie fraz moimi frazami skłaniałoby mnie do dodania moich lepszych zapleczy bo na wstępie zostaną podlinkowane tak jak ja tego chcę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
seofox
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
| ja bym był za tym aby ograniczyć wychodzace linki, da to wiele mocniejszy efekt. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krychuxxx
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 4:08 pm Temat postu: |
|
|
| a ja bym zostawił jak jest, system jest dobry i niektóre kombinacje mogą mu tylko zaszkodzić |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pzcjnr
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
| systemowi zaszkodzić może zostawienie go w takiej wersji w jakiej jest, dobre pomysły nigdy nie szkodzą o ile wykona się je starannie i z głową. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 12:17 pm Temat postu: |
|
|
| pzcjnr napisał: | | Zawsze można trochę to połączyć, tzn autor podczas dodawania strony ma możliwość podania kilka anchorów związanych z jego stroną, które uważa za najodpowiedniejsze, resztę niech dopełnia system na podstawie kategorii w jakiej jest strona... |
Nie chcielibyśmy dodatkowo komplikować systemu dlatego skłaniam się ku rozwiązaniu całkowicie automatycznemu, czekam na więcej opinii.
Co do rozwoju systemu, uważam że jeszcze troszkę jest do zrobienia przy czym chciałbym zaznaczyć, że rozważamy każde Wasze za i przeciw.
Pozdrawiam. _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mabik
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
| Leon napisał: | | pzcjnr napisał: | | Zawsze można trochę to połączyć, tzn autor podczas dodawania strony ma możliwość podania kilka anchorów związanych z jego stroną, które uważa za najodpowiedniejsze, resztę niech dopełnia system na podstawie kategorii w jakiej jest strona... |
Nie chcielibyśmy dodatkowo komplikować systemu dlatego skłaniam się ku rozwiązaniu całkowicie automatycznemu, czekam na więcej opinii.
| Wydaje mi sie, ze nikomu to nie utrudni znaczaco zycia A efekt bylby duzo lepszy, niz w przykladzie opisanym przez Kobola.
Mysle, ze przymus dodania np. 3 roznych fraz do kazdej dodawanej strony nie bedzie zbytnio uciazliwy, a wiadomo, ze przyniesie to duze korzysci dla calego systemu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leon
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
A może faktycznie zamiast anchorów z systemu wyciągać keywords z meta. Chciałbym uniknąć zmuszania Użytkowników posiadających po kilkaset Stron do aktualizowania danych o Stronach uzupełniając je o anchory a argument z możliwym rozstrzałem trafności anchorów systemowych do mnie przemawia. Na jaką można liczyć skuteczność pobierania keywords z Waszych Stron (widziałem Strony bez metatagu keywords)? _________________ Leon - Statlink.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mabik
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 7:04 pm Temat postu: |
|
|
| Leon napisał: | | A może faktycznie zamiast anchorów z systemu wyciągać keywords z meta. | Bardzo dobry pomysl W przypadku moich stron mialoby to 100% skutecznosc. W przypadku braku keywords moze z title? Wiem, ze zazwyczaj sa tam 1-2 wyrazy, ale to juz cos, do tego adres strony i juz mamy 3 anchory  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tombita
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Jak działa linkowanie niezaindeksowanych stron?
Skąd brane są punkty/linki na ich indeksacje?
Według mnie pomysł świetny, ale chciałbym się dowiedzieć jak to działa.
Czy to już działa, a jeśli tak to jak długo niezaindeksowana strona będzie mogła mieć status niezaindeksowania? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hulko
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Tak sie zastanawialem - a co z reakcja googla ?
Jesli linkowanie jest unikalne to jest ok tyle ze narazie w systemie jest 4,5tys stron - kiedy autopromocja zacznie dzialac, to bedzie jedna wielka farma ktora ggle moze zbanowac za jednym podejsciem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tombita
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Podbijam pytanie.
Dodałem niezaindeksowane strony i po chyba 7 dniach mi wyrzucono.
To jak z tym jest? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|